Saturday, February 26, 2011

Filled Under:

giant humans, were they real???!!

Sebahagian manusia menganggap penemuan rangka manusia yg mempunyai saiz yg lebih besar melebihi besar saiz manusia sebagai makhluk asing , mereka bukan penduduk asal dunia ini ,mereka berasal dari planet lain .Dakwaan itu benar ! saya tidak menyangkalnya . Mereka bukan penduduk asal dunia ini ,mereka sebenarnya drp surga , mereka juga adalah makhluk asing , kerana pesanan drp tuhan mereka " Bahawa tujuan mereka diutus ke dunia sebagai khalifah ! " dan pesanan drp Rasul mereka " jadikanlah dunia ini hanya persinggahan sementara sahaja ! " Maksudnya nanti mereka akan pulang ke tempat asalnya iaitu akhirat .

Para pembaca yg budimana , kalau kita rajin baca kitab kita akan menemui keadaan -keadaan sebenar saiz manusia zaman dahulu , seperti yg dikhabarkan kepada kita bahawa saiz Nabi Adam a.s setinggi 60 hasta ,begitu juga Ibu kita Siti Hawa . jadi tidak menjadi kehairanan kepada kita sekiranya terjadinya penemuan -penemuan rangka-rangka manusia yg bersaiz lebih besar dengan saiz manusia zaman sekarang .

Perkara itu sepatutnya dapat menambahkan iman kita kepada Allah bukan semakin mengikis iman kita sehingga wujudnya sangkaan wujud manusia jenis yg lain , mereka berada di planet yg lain iaitu di luar galaksi kita , sehingga sebahagian mereka menganggap mereka itu tuhan atau anak -anak tuhan ataupun dewa -dewa . Sesungguhnya tuhan yg sebenar itu tidak mati ,dia tidak mempunyai anak dia juga tidak menyerupai semua makhluknya . Adalah sangat malang sekiranya kita mempunyai tuhan yg mati , dan mempunyai anak serta sama bentuk fizikal dengan kita. sekian .0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright @ 2013 wArDaTuL hAmRa' SiTe... (^^).