Thursday, December 22, 2011

Filled Under:

(episod akhir):semoga usaha kerdil ini dapat membuka mata yg tertutup dari tidur yg berdengkur

Inilah siri yg terakhir dialog Muslim dengan Bishop ........

  • Aku; Tak kisah lah hati saya pedih menerimanya..pak cik cakap saja la..
  • Jiran; Muhammad dan kawan-kawannya tidak membenarkan ilmu suatu yg memberikan harga kepada diri sendiri …maka kami hasilkan perkara-perkara yg berlawanan dengan Muhammad kawan-kawannya
  • tiap perkara yg kamu lalui sehari-harian akan membentuk jiwa-jiwa kamu .semasa kanak-kanak di ajar menggunakan pacaindera kamu di ajar bagaimana ilmu itu boleh meresap di otak kamu ...kamu diajar membaca ,menulis ,mengira ,mewarna ,bermain ,berlari ..
  • Selepas itu kamu ditanya ..bila sudah besar nanti nak jadi apa ? apa cita-cita kamu nanti ? ..kamu diajar ..bila sudah besar nanti saya nak jadi doktor ..saya nak jadi peguam dll..perbezaan jiwa belum wujud tetapi fungsi-fungsi watak sudah kamu fahami .
  • Selepas itu kamu akan diajar fungsi-fungsi ilmu ,bagaimana ia berfugsi ,bagaimana setiap ilmu mengikut maknanya sendiri ,kamu akan kagum dengan ilmu dan percaya kan ilmu...selepas itu kamu dipisahkan dengan orang lain ..kamu diajar untuk menilai ..pelajar pandai dan pelajar bodoh
  • Pelajar pandai mendapat pujian dan pelajar bodoh dimarahi ibu bapa mereka ..ini adalah asas memecah belahkan kamu ... tetapi kamu diajar ..perpaduan antara kaum ..supaya kamu percaya warna kulit lah yg menyebabkan perpecahan padahal perbezaan ilmu adalah senjata ..
  • Ilmu yg berbeza maka pekerjaan kamu berbeza ..maka berbezalah duit kamu ,berbezalah rumah kamu ,maka berbezalah maruah kamu .maka berbezalah perhiasan kamu ..kemudian kamu di ajar miskin dan kaya tiada beza .. maka lupalah kamu bagaimana ia bermula
  • Pelbagai masalah kehidupan direka supaya pelbagai penyelesaian dapat direka , pelbagai penyelesaian direka supaya pelbagai ilmu direka .pelbagai ilmu direka supaya pelbagai pekerjaan direka ,pelbagai pekerjaan direka supaya pelbagai taraf kehidupan direka pelbagai taraf kehidupan direka supaya pelbagai jiwa direka , pelbagai jiwa direka supaya pelbagai maruah direka ,pelbagai maruah direka supaya pelbagai cara diri mereka dibeli ..maruah yg akan mengkafirkan semua orang Islam ..mereka yg kafir sudah semestinya kafir.
  • Aku; peh!!…teliti betul pekerjaan org-org pak cik,tapi kan bagaimana ‘maruah’ boleh mengkafirkan org-org Islam???.apa buktinya???bukanya kami tidak ada otak hendak menilai macam mana sesuatu keadaan itu untuk dinilai sebagai kafir…
  •  Jiran ; BENEDICTINE ORDER telah berkuasa terhadap semua manusia di planet ini ,tiada siapa dapat melarikan diri ..malah manusia berebut-rebut memilikinya .Mereka amat menyangi maruh ini dengan apa cara sekalipun ,kami tidak perlu buat apa-apapun ..percayalah
  •  Seperti ‘CANTUS’…kami beri pakaian yg indah kepada mereka ini ..mereka benar-benar sukakannya ..malah jika paus berkata ..pakaian ini adalah khidmat kamu kepada ku ..mereka akan menafikannya !!! bagaimana Muhammad dapat menyelamatkan mereka sedangkan Paus sendiri sudah mengatakan kebenaran ??
  • Aku; sedangkan paus sendiri mengakui cakap macam tu dan mereka tidak dilayan…apatah lagi Imam Mahdi!…dunia betul-betul mahu kiamat..apa pakaian yg mereka pakai sampai dahsyat macam ini jadinya???
 
  • Jiran;….MEREKA ADALAH ORG2 YANG MEMAKAI.. “TIE” .itulah simbol “BENEDICTINE ORDER”..bukan itu sahaja ..apa saja pekerjaan manusia yg didatangkan pakaiannya adalah ” ADALAH BENEDICTINE ORDER!! mereka orang yg kamu kata golongan PROFESIONAL”,” kolar putih ,kolar biru ,pakaian formal dan pakaian seragam ..semuanya berkhidmat untuk BENEDICTINE ORDER
  • Lihat sahaja pakaian pelajar sekolah ,doktor ,ahli perniagaan ..mereka semuanya sama .walaupun pakaian mereka berbeza ..fungsi mereka adalah sama. mereka semua tidak menyedari telah dikuasai oleh gereja dan telah menjayakan BENEDICTINE ORDER.
  • Aku; pelik bin ajaib!!!….apa yg telah berlaku sehingga berbilion-bilion org telah bekhidmat untuk paus??!!!
  • Jiran ; Dulu dari kampung kamu Malaysia ada pemimpin kamu yg memerintah selama 20 tahun diundang menemui PAUS JOHN PAUL II, dan pemimpin kamu ditanya tentang pencapaian BENEDICTINE ORDER di sana .PAUS JOHN PAUL II sangat gembira dengan pemimpin kamu yg sukakan org-org Jepun ”DASAR PANDANG KE TIMUR”…dia selalu mengulang-ulang ayat ini kepada Paus .
  • Sebab itulah mengapa org -org Islam sengaja dicabar ..mundur itu mundur ini , maju itu maju ini ilmu iu ilmu ini ..orng -orng kafir sengaja dimajukan supaya org -orng Islam merasa tersepit dan membuatkan mereka merasakan “BENEDICTINE ORDER” suatu keperluan hidup org -org Islam tidak menyedari bahawa mereka bersaing umtuk BENEDICTINE ORDER..
  • Saya seorang BISHOP harus tahu kata-kata orang Islam yg terkenal seperti “BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT”,”MENJADI SEORG ISLAM YG CEMERLANG”…semua dirancang supaya ia menyakinkan kamu tanpa kami suruh anda berkata seperti itu …
  • Aku; jadi…benedictine order ni sudah berjaya ke belum???….kalau ia sudah berjaya kenapa org Islam sekarang ni masih mampu mengucap syahadah???
  • Jiran ; Sebenarnya ia telah dirancang 1000 tahun dahulu .semasa zaman seorang paderi yg bernama ST.MALACHY…VATICAN telah merancng bahawa PAUS YANG KE-111 akan memikul suatu pekerjaan .Maka kardinal KARDINAL JOSEPH RATZINGER semasa ditabalkan sebagai PAUS YANG KE-111,dia diberi nama “PAUS BENDICT XVI”
  • ..PAUS terakhir menggunakan nama “BENEDICT”….Dia paus yg akan meraikan kejayaan “BENEDICTINE ORDER” …kejayaan ini dinamakan sebagai “GLORY OF THE OLIVE”
  • …Ya….SIMBOL BENEDICTINE….
  • Apa yg Islam sedang perjuangkan ?? .. bodoh benar org-org Islam ..sungguh menakjubkan !!! pengikut Muhammad sebodoh ini !!!…..
  • Aku; kalau macam ni la keadaanya…org-org kafir lg bodoh sebab diorg lagi maju…tapi pasti ada org-org Islam yg akan lawan Benedictine order..
  • Jiran ;Mahukan kamu tahu mengapa MUHAMAD yg baru akan kelihatan seperti penjenayah seperti yg saya katakan sebelum ini ?..Sebab dia menentang MENENTANG BENEDICTINE ORDER!!!
  • Ya ,setelah umat Islam sendiri mengakui bahawa pekerjaan mereka membawa keselesaan hidup dan berkata ilmu-ilmu ini dari cendiakawan Islam dahulu lihatlah kawan-kawan ku inilah nikmat Islam ”
  • Sebab itulah umat Islam diumpan supaya mereka mempertahankan ilmu -ilmu ini bahwa ia lahir dari sarjana -sarjana Islam ….padahal kami telah mengubah suai ilmu ini sebelum penjajah mengajarkan kepada kamu .
  • Apabila PAUS ROMAN PETER IImuncul nanti umat Islam akan dituduh oleh org-org kafir bahawa ilmu-ilmu kepunyaan Islam lah yg membawa kerosakkan kepada mereka ..org -org Islam akan dibunuh habis-habisan oleh orang kafir ..gereja tidak perlu buat apa-apa
  • Adakah orang -orang Islam yg dikatakan “UMAT ISLAM CEMERLANG” akan meninggalkan semua “KECEMERLANGAN” mereka ketika MUHAMAD datang mencabut kecemerlangan palsu mereka …SAYA FIKIR TIDAK!!!MEREKA AKAN MEMPERTAHANKAN “BENEDICTINE ORDER”…
  • Saya izinkan untuk kamu ceritakan perkara ini kepada org-org Islam ..kamu akan lihat mereka berkata kepada kamu ..Kamu dan cerita kamu semuanya tipu belaka !”
  • Aku ;sape yg akan kata macam tu kepada saya???…
  • Jiran ; MEREKA SEMUANYA….!!!!
PERBUALAN TAMAT
-------------------------------------------------
(cantus dan Benedictine…macam adik beradik,mereka tidak boleh dipisahkan,apapasal dia kata tidak boleh dipisahkan eh..lupa pulak aku nak tanya dia)
(seingat aku satu- nya pemimpin kita yg pernah jumpa Paus John Paul ii adalah Mahathir….ya..sebelum dia letak jawatan,dasar pandang ke timur,20 tahun perintah…)
(sanggup ke kalau para pembaca bakar sijil,diploma and ijazah kehormat anda ???..benedictine order semua tu….)
(Tidak ada beza pun kalau anda tidak pakai tali leher,seluar sleek dan kemej
a…kerja tetap sama,…tidak buat kerja tak dapat gaji,macam nak bagi anak bini makan?…perangkap maut!!!)
---------------------------------------
Komen Efery
Bahagian ini juga amat menarik. Sekali lagi Bishop tersebut menyebutkan tentang Pope Roman Peter II yang akan muncul selepas 111th Pope iaitu Pope Benedict sekarang dan tentang Benedictine Order.
  • Apabila PAUS ROMAN PETER II muncul nanti ,umat Islam akan dituduh oleh org-org kafir bahawa ilmu -ilmu kepunyaan Islamlah yg menyebabkan kerosakkan kepada diri mereka ..orang -orang Islam akan dibunuh habis-habisan oleh org kafir ..gereja tidak perlu buat apa-apa pun …
  • Jiran; “BENEDICTINE ORDER IS SYMBOLIZE BY THE OLIVE WHEAT AND GRAIN”…dan kamu lihat UN menggunakan simbol BENEDICTINE ….dan para paus telah membina perjuangan yg akan diselesaikan oleh paus yg akan datang …..
Lambang UN itu sendiri adalah Olive Wheat And Grain. Adakah Bishop ini sengaja mereka cerita tentang UN ini? Oh, tidak. UN adalah antara pelan mereka untuk mewujudkan One World Government tidak lama lagi. 
  • Jiran ; Dulu dari kampung kamu ,malaysia ada pemimpin yg berkuasa selama 20 tahun diundang menemui PAUS JOHN PAUL II,dan pemimpin kamu ditanya tentang pencapaian BENEDICTINE ORDER di sana
  • PAUS JOHN PAUL II sangat gembira dengan pemimpin kamu yg sukakan org-org jepun …”DASAR PANDANG KE TIMUR”…dia selalu mengulang-ulang ayat ini kepada paus
Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan. Ini adalah salah satu tanda kiamat. Keadaan ini bertepatan dengan situasi sekarang, orang
menuntut ilmu kerana mahu mengejar pangkat, kedudukan harta! Bertepatan dengan kata-kata Bishop tersebut di bawah.
  • Jiran ; BENEDICTINE ORDER telah berkuasa terhadap semua manusia diplanet ini ,tiada siapa yg dapat melarikan diri ..malah manusia berebut -rebut memilikinya .
  • Mereka sangat menyukai diri sendiri ,malah mereka akan mempertahankan dengan apa cara sekalipun ,kami tidak perlu lakukan apa-apa ..percayalah
  • Seperti ‘CANTUS’…kami juga memberikan pakaian yg indah kepada mereka ini ..mereka benat-benar sukakannya ..
Bishop itu juga tidak kisah rahsia sebegini disebarkan kerana dia tahu ramai antara kita tidak percaya dengan semua ini. Ada beberapa faktor yang menyebabkan mereka tidak p
ercaya, antaranya ialah minda mereka terlalu lama terpenjara oleh Dajal.
  • Saya izinkan untuk kamu cerita perkara ini keopada orang-orang Islam ..kamu akan lihat mereka berkata kepada kamu ..kamu dan cerita kamu semuanya tipu belaka !!!!!
---------------------
Dari saya blogger tanya -ustaz .blogspot.com ..saya akan ulas di lain masa insya Allah ... saya pun tidak tahu setakat mana kesahihannya dialog ini ... apa yg penting pengajaran yg terdapat dr dialog ini ... 

# sumber : blog tanyalah ustaz

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright @ 2013 wArDaTuL hAmRa' SiTe... (^^).